Analizele medicale sunt ansamblul de procedee, mai mult sau mai puţin complexe, care furnizează informaţii asupra aspectului şi funcţionalităţii diferitelor organe şi compartimente ale organismului cât şi asupra gradului de sănătate şi boală ce afectează organismul în cauză.
În cazul în care pacientul este netransportabil sau pentru a evita disconfortul creat de deplasarea matinală şi momentele de aşteptare la un laborator de analize medicale firma noastră asigură un serviciu de recoltare a analizelor medicale la domiciliu care presupune:
- pe baza unei solicitări efectuate cu 24 ore înainte (telefon, e-mail) un asistent medical din cadru firmei noastre se deplasează la domiciliu pacientului. Dacă acesta locuieşte într-o zonă mai izolată în care nu acţionăm în mod curent, se pot percepe costuri de transport suplimentare;
- se vor recolta analizele recomandate de către medic sau solicitate de către pacient. (toată gama de analize!!) Toate materialele necesare vor fi puse la dispoziţie de către firma noastră;
- eşantioanele biologice recoltate vor fi duse de reprezentantul firmei noastre la un laborator de analize medicale agreat de către pacient sau la unul din laboratoarele cu care colaborează firma noastră;
- când rezultatele analizelor sunt gata, reprezentantul firmei noastre va aduce rezultatele la pacient acasă sau vor fi transmise pe e-mail. Aceste rezultate vor fi transmise şi medicului care le-a recomandat.
AVANTAJE!!!
- Se evită disconfortul creat de deplasarea pacientului;
- Se evită costurile directe şi indirecte legate de deplasarea la sediul unui laborator de analize medicale (combustibil, timp, plecatul dimineaţa de acasă, învoitul de la serviciu, necesitatea prezenţei unui însoţitor etc.);
- Se evită momentele create de aşteptatul în holul laboratorului de analize medicale, de mediul nefamilial şi uneori ostil pentru unii pacienţi creat de prezenţa fizică într-o unitate medicală;
- Se păstrează confidenţialitatea asupra identităţii pacientului;
- Acest serviciu medical are mai multe beneficii deoarece nu numai că se recoltează probele la domiciliu, dar se şi duc la laborator, apoi se aduc rezultatele acasă şi se transmit şi medicului care le-a recomandat. În acest fel beneficiaţi de 4 servicii de bază într-unul singur, fără a mai fi nevoie să vă deplasaţi la medic pentru a-i prezenta rezultatele analizelor, economisind astfel timp şi bani.
Pregătirea psihică a pacientului :
- se explică necesitatea efectuării analizelor medicale
- se obţine consimţământul pacientului
- se explică procedura pacientului pentru a-i reduce anxietatea (care poate produce vasoconstricţie şi implicit, un abord mai dificil al venelor) precum şi pentru a ne asigura de cooperarea sa.
Pregătirea fizică:
- se asigură intimitatea pacientului, dacă este cazul
- se poziţionează pacientul în funcţie de segmentul în care trebuie acţionat, pentru a-i fi acestuia cât mai comod
Pregătirea pentru recoltarea exsudatului faringian
Ideal, exsudatul faringian se recoltează dimineaţa înainte de a consuma alimente sau lichide (acestea şterg agenţii patogeni existenţi pe suprafaţa amigdalelor şi/sau mucoasei faringiene). Este important să evităm spălarea dinţilor deoarece majoritatea pastelor de dinţi conţin substanţe antibacteriene care distrug flora microbiană faringiană denaturând rezultatul exsudatului faringian (care în aceste condiţii nu va semnala prezenţa agenţilor patogeni). Dacă aceste condiţii nu pot fi respectate putem totuşi efectua recoltarea exsudatului faringian la 3-4 ore de la ultima masă sau de la ultimul periaj dentar.
Pregătirea pentru recoltarea sângelui
Recoltarea sângelui se face dimineaţa înainte de consumul unor alimente sau lichide (mai ales dulci) pentru a nu denatura rezultatele unor analize, cum ar fi spre exemplu: glicemia, colesterolul sau trigliceridele. Alte analize sunt influenţate indirect de alimentaţie prin creşterea turbidităţii sângelui, ceea ce va interfera cu anumite metode de determinare.
Pregătirea pentru recoltarea urinei
Recoltarea corectă a urinei şi transportul rapid către laboratorul unde va fi testată sunt etape cruciale pentru obţinerea de informaţii de calitate la analizele din urină.
Pentru examenul obişnuit de urină (biochimie şi sediment) recoltarea se face din prima urină de dimineaţă, într-un recipient furnizat de laborator (de preferat), de unică folosinţă, cu capac etanş, pentru a preveni vărsarea, evaporarea şi contaminarea probei de urină.
Pregătirea pentru recoltarea materiilor fecale
Recoltarea materiilor fecale se face în recipiente specializate, numite coprocultoare
Examenul coproparazitologic impune recoltarea fecalelor în coprocultorul fără mediu de cultură. Acest examen necesită repetarea lui la intervale de câteva zile deoarece ouăle, chistele sau larvele unor paraziţi nu se elimină zilnic.
Examenul coprobacteriologic (coprocultura) necesită recoltarea materiilor fecale fie în coprocultorul fără mediu de cultură, fie în coprocultorul cu mediu de cultură (atunci când materiile fecale nu pot fi aduse la laborator într-un interval de 30-60 minute de la recoltare).
Recoltarea materiilor fecale pentru testul de digestie necesită o dietă specială prealabilă care ne va fi comunicată de medicul trimiţător sau de către personalul laboratorului.
Pentru depistarea hemoragiilor oculte, deoarece se foloseşte o metodă imunologică, nu este necesară o restricţie alimentară.
Pregătirea pentru recoltarea secreţiilor provenite din zona genitală
Recoltarea secreţiilor provenite din zona genitală la femei impune încetarea administrării unor tratamente endovaginale, a irigaţiilor vaginale, precum şi a contactului sexual cu 48 de ore înaintea prelevării probelor.
În cazul secreţiei uretrale, pacientul nu trebuie să urineze cu o oră înainte de recoltare.
Există analize care necesită o perioadă mai lungă de inaniţie (chiar şi 12 ore sau mai mult) sau o perioadă variabilă de dietă. Acest lucru ne va fi comunicat de medicul trimiţător sau personalul laboratorului. E bine ca atunci când ni se recomandă anumite analize sau dorim din proprie iniţiativă să le facem, să nu uităm să întrebăm medicul trimiţător sau personalul laboratorului unde ne adresăm, despre condiţiile care trebuiesc îndeplinite înainte de recoltare
Ex. bilanţul lipidic – pregătire pacient:
- pacientul trebuie să respecte o dietă neschimbată timp de 3 săptămâni înainte de recoltare;
- să aibă o greutate corporală stabilă;
- să nu mănânce 12-14 ore înainte de recoltare (poate să bea apă şi cafea neagră fără zahăr);
- se recomandă abstinenţă de la alcool timp 72 de ore înainte de recoltare.
Există o serie de medicamente care ne pot modifica analizele medicale. De aceea, trebuie să întrebăm medicul care ne trimite la analize dacă trebuie să întrerupem medicaţia sau dacă trebuie doar să comunicăm personalului laboratorului ce fel de tratament urmăm.
Există anumite teste care se fac după administrarea unor substanţe sau medicamente cum ar fi:
- testul de toleranţă la glucoză (hiperglicemia provocată) care se face după administrarea de glucoză sau testele în dinamică (de stimulare sau inhibare) pentru diferiţi hormoni.
Pentru urocultură recoltarea se face din prima urină de dimineaţă sau la cel puţin 4 ore de la ultima micţiune (urinare), într-un recipient de recoltare steril, cu gâtul larg (exclus eprubete), numit urocultor. Transportul recipientului la laborator trebuie să se facă în mai puţin de 1 oră de la recoltare. Este important ca recoltarea să se facă înainte de începerea tratamentului cu antibiotice deoarece antibioticele de obicei distrug flora microbiană, iar rezultatul uroculturii va fi negativ chiar dacă infecţia urinară există. Din cauza eliminării intermitente a germenilor, se recomandă 3 recoltări (uroculturi) succesive. În cazul urmăririi eficienţei tratamentului cu antibiotice, recoltarea se repetă după 48-96 ore. Urocultura de control se va efectua după 3-5 zile de la întreruperea tratamentului.
Pentru recoltarea altor produse biologice sunteţi rugaţi să vă adresaţi laboratorului unde doriţi să vă faceţi analizele sau personalului nostru pentru a vă interesa dacă laboratorul agreat de dumneavoastra lucrează analizele respective.
- durere la înţeparea pielii, avem grijă ca pacientul să nu mişte braţul;
- embolie gazoasă prin introducerea de aer în cantitate mare – duce la decesul pacientului;
- hematom şi revărsări sanguine prin străpungerea venei sau retragerea acului menţinând stază venoasă datorită garoului nedesfăcut; interzis a se puncţiona vena din nou după formarea hematomului;
- tumefierea ţesutului perivenos şi paravenos
- ameţeli, lipotimie – se întrerupe imediat procedura şi se acordă primul ajutor;
- paralizia nervului – consecinţă a lezării unui nerv prin acţiune directă asupra acestuia
- garou
- mănuşi sterile
- seringă sterile
- holder
- vacutainer
- comprese sterile
- paduri dezinfectante pentru antiseptizarea tegumentului
- plasturi post injecție
În acest preț sunt incluse următoarele:
- Transportul la domiciliu
- Materialele necesare
- Manopera
DE CE SĂ ALEGI RealMed ?
RealMed este nr.1 în servicii medicale la domiciliu
- Cel mai mare furnizor de servicii medicale la domiciliu
- Cei mai mulți pacienți deserviți la domiciliu
- Cel mai bine pregatit personal medical
- Personal medical cu peste 15 ani experiență medicală
- ZERO cazuri de malpraxis (erori medicale) înregistrate.
- Siguranța materialelor folosite și a actului medical
- Confidențialitatea actului medical
- Cei mai mulți pacienți multumiți de serviciile noastre
- Cel mai recomandat furnizor de servicii medicale la domiciliu
- Cea mai mare zona de acoperire
CE AUTORIZAȚII DEȚINE REALMED ?
Autorizat de Ministerul Sănătății
Autorizat de Direcția de Sănătate Publică
Autorizat de Casa de Asigurări de Sănătate
CĂT DE PREGĂTIT ESTE PERSONALUL RealMed ?
Personalul RealMed este format din medici specialiști, medici primari, doctori în științe medicale, Prof. Univ. Dr. cu peste 15 ani experiență și asistenți medicali, specializați în medicină generală, medicină de urgență, medicină internă, cardiologie, ORL, terapie intensivă, chirurgie, ortopedie, neurologie, kinetoterapie, pediatrie, etc.
IMPORTANT ! - Informații suplimentare
- Programul de lucru este în intervalul orar 8,oo – 22,00
- Pentru serviciile practicate înafara programului, în intervalul orar 22,00 – 8,00 costurile serviciului se măresc cu 100%
- Programările pentru toate tipurile de servicii se fac cu minim 12 ore înainte
- Pentru programări în regim de urgență se achita o taxă de urgență egală cu prețul serviciului solicitat.
- Pentru tratamentele ce depășesc 25 de servicii, se oferă reducere de 10%
- Pentru localitățile aflate în afara orașelor se vor percepe costuri suplimentare de transport în valoare de 1 leu/km. (distanța calculată dus-întors)
- Costurile suplimentare de transport NU se vor aplica pacienților deserviți prin intermediul C.A.S