Echilibrare metabolică

RealMed reprezintă: Calitate, Experiență, Profesionalism, Perfecțiune, Confidențialitate și Pasiune

Metabolic Balance® este un program pentru reglarea metabolismului prin reglarea greutăţii corporale – realizat de medici și oameni de știință din domeniul nutriției.

Cu ajutorul programului vă veţi adapta alimentația de până acum la un profil de nutriție sănătos, total echilibrat și realizat special pentru dumneavoastră. Baza este constituită de planul dumneavoastră personal de nutriţie, realizat în funcție de datele actuale de laborator și de informațiile personale legate de sănătate.

Acesta vă ajută să rezolvaţi pe termen lung problemele personale legate de greutate, iar printr-o bună profilaxie evitaţi problemele viitoare de sănătate.

Cum acţionează metabolic balance®?

Planul dumneavoastră individual de nutriție facilitează un echilibru metabolic între “chimia” organismului dumneavoastră și “chimia” alimentară potrivită. Nu vă veți hrăni doar cu alimentele și mineralele sănătoase și indispensabile organismului dumneavoastră, ci veți consuma într-o mai mare măsură acele alimente de care are nevoie organismul dumneavoastră, pentru o reechilibrare a metabolismului. Planul dumneavoastră ia în considerare situaţia particulară a organismului dumneavoastră, fiind realizat exclusiv pe baza datelor dumneavoastră personale.

De ce funcţionează metabolic balance®?

Scopul planului de nutriţie personalizat este reechilibrarea metabolismului şi reglarea greutăţii corporale. Pentru a vă atinge objectivul fără dificultăţi şi într-un timp rezonabil, veți fi susținuți de consilieri specializaţi şi certificaţi în acest scop. Fie un medic,un terapeut sau un consultant de nutriție – aici veţi găsi consultantul metabolic balance® care vă convine.

Cum atingeţi reducerea greutăţii prin metabolic balance®?

Prin planul de nutriţie personalizat furnizaţi organismului dumneavoastră toate alimentele sănătoase de care are nevoie. Alimentele nu sunt selectate în funcţie de conţinutul lor de calorii, sau de procentul de lipide, proteine şi carbohidrați. Singurul criteriu de selectare este acțiunea alimentului asupra echilibrului dumneavoastră hormonal. Astfel se stimulează metabolismul sănătos, fiind provocată o secreție adecvată de insulină. Cu ajutorul noilor reguli de alimentaţie şi de preparare foarte simplă a alimentelor vă veţi normaliza ușor și pe termen lung greutatea şi vă veți întări echilibrul hormonal.

Care ameliorări ale sănătăţii pot fi obţinute cu metabolic balance®?

Reechilibrarea pe termen lung a organismului în urma unei alimentaţii sănătoase şi echilibrate, în special în combinație cu un exerciţiu fizic adecvat, previne bolile cunoscute ale civilizaţiei. Restabilirea unui echilibru alimentar natural duce la restabilirea greutății corporale normale și a unui echilibru natural al organismului.

Totodată vă amelioraţi performanţa fizică, capacitatea de concentrare şi vă îmbunătățiți tonusul energetic. Dormiţi mai bine, vă cresc forţele fizice şi psihice, vă simţiţi în general mai sănătos, emanând vitalitate și prospețime. Prin metabolic balance® pierdeţi grăsime corporală fără a pierde însă masă musculară sau ţesut conjunctiv. Pielea rămîne fermă şi netedă..

In ce caz este recomandabilă participarea necondiţionată la programul metabolic balance®?

Participarea la program se recomandă dacă:

 • supraponderabilitatea dumneavoastră cere o soluţie durabilă şi doriţi să slăbiţi intr-un mod sănătos.
 • dacă suferiţi deja de boli aflate în strânsă legătură cu supraponderabilitatea, respectiv cu o alimentaţie inadecvată. Acestea pot fi de exemplu boli ca diabetul tip II, boli reumatice, migrene cronice, tulburări ale metabolismului lipidic, tensiune arterială, etc…
 • dacă, indiferent de vîrstă, doriţi să fiţi într-o formă bună și plină de energie.

Obezitatea sau supraponderabilitatea reprezintă una dintre principalele probleme cu care se confruntă societatea modernă. Aproximativ 60% dintre femei, 75% dintre bărbați și un procent în creștere dintre tineri se confruntă cu această problemă.

Consecințele acestui fenomen sunt de asemenea cunoscute: obezitatea și hiperinsulinismul determină deseori alte probleme de sănătate cum ar fi hipertensiunea arterială, diabetul zaharat, dislipidemiile, iar prin asta crește considerabil riscul de infarct miocardic, insuficiență renală sau accident vascular cerebral; aceste exemple reprezintă doar o mică parte dintre cele mai relevante.

Numitorul comun al tuturor acestor tulburări este reprezentat de sindromul metabolic, adică dereglarea metabolismului.

Vestea bună este că de cele mai multe ori este vorba de modificări reversibile. Prin modificarea obiceiurilor alimentare și reglarea metabolismului se reușește gestionarea eficientă a problemelor de sănătate indicate.

Reglarea metabolismului se face în mai multe etape. După cum urmează:

Anamneza

Primul pas este reprezentat de o discuție detaliată cu consilierul despre obiectivele clientului, despe eventuale boli asociate și despre preferințele alimentare. În plus se efectuează măsurătorile antropometrice și impedanța bioelectrică, adică analiza procentului de grăsime și apă.

Analize de laborator

Se efectuează un set complet de analize. Acesta ne oferă informații foarte importante despre starea de sănătate și ne permite să facem și o estimare a riscului de îmbolnăvire. Pe baza analizelor de sânge determinăm exact acele alimente de care corpul are nevoie pentru reechilibrarea metabolică, ceea ce va determina reglarea greutății și îmbunătățirea  sănătății.

Planul de nutriție

Planul alimentar personalizat este realizat cu ajutorul unui soft computerizat pe baza setului de analize de laborator, a datelor antropometrice și a informațiilor personale legate de starea de sănătate.

Pornind de la datele dumneavoastră personale şi cei 34 de parametrii hematologici, vor fi selectate acele alimente care vă sunt necesare în mod prioritar pentru a armoniza echilibrul hormonal şi procesul metabolic.

Aceste alimente naturale şi neprelucrate vor reprezenta carburantul pentru confortul dumneavoastră şi chiar o formă de asigurare de pensie. Pentru că, printr-o alimentaţie corectă, puteţi încetini procesele de îmbătrânire celulară, puteţi rămâne mai multă vreme în formă şi eficient şi puteţi păcăli în acest mod procesul de îmbătrânire.

Odată cu începerea planului de nutriție, începe și reglarea metabolismului și vă puteţi bucura de o îmbunătăţire semnificativă a calităţii vieţii dumneavoastră, având mai multă energie şi performanţe superioare, un somn profund şi o stabilizare pe termen lung a greutăţii. Ve-ţi constata că ,,noua energie” de care beneficiaţi se transpune în dorinţa de mişcare.
Fazele nutriționale

Faza 1- Faza de pregătire

Obiectivul: Pregătirea organismului pentru schimbarea obiceiurilor alimentare și evi- tarea senzației imperioase de foame.

Faza 2 – Faza strictă de reechilibrare

Obiectivul: Adaptarea organismului la alimentaţia optimizată, armonizarea procesu- lui metabolic. În acest mod se obține atingerea greutăţii propuse şi ameliorarea semnificativă a stării de sănătate

Faza 3 – Faza lejeră de reechilibrare

Obiectivul: Stabilizarea procesului metabolic şi menținerea bunăstării/greutăţii obți- nute. Renunţarea treptată la cerinţele stricte ale fazei 2, în favoarea unei mai mari libertăți pentru alimentaţia dumneavoastră.

Faza 4 – Faza de menținere

Obiectivul Regim cotidian normal cu respectarea în continuare a celor 8 reguli pentru menţinerea permanentă a procesului metabolic echilibrat, al sănătăţii şi al bunăstării.

Prețul - 2500 lei

În acest preț sunt incluse următoarele:

 • 10 consultații
 • 2 ecografii cardiace
 • Consiliere

DE CE SĂ ALEGI RealMed ?

RealMed este nr.1 în servicii medicale la domiciliu

 • Cel mai mare furnizor de servicii medicale la domiciliu
 • Cei mai mulți pacienți deserviți la domiciliu
 • Cel mai bine pregatit personal medical
 • Personal medical cu peste 15 ani experiență medicală
 • ZERO cazuri de malpraxis (erori medicale) înregistrate.
 • Siguranța materialelor folosite și a actului medical
 • Confidențialitatea actului medical
 • Cei mai mulți pacienți multumiți de serviciile noastre
 • Cel mai recomandat furnizor de servicii medicale la domiciliu
 • Cea mai mare zona de acoperire

CE AUTORIZAȚII DEȚINE REALMED ?

Autorizat de Ministerul Sănătății

Autorizat de Direcția de Sănătate Publică

Autorizat de Casa de Asigurări de Sănătate

CĂT DE PREGĂTIT ESTE PERSONALUL RealMed ?

Personalul RealMed este format din medici specialiști, medici primari, doctori în științe medicale, Prof. Univ. Dr. cu peste 15 ani experiență și asistenți medicali, specializați în medicină generală, medicină de urgență, medicină internă, cardiologie, ORL, terapie intensivă, chirurgie, ortopedie, neurologie, kinetoterapie, pediatrie, etc.

IMPORTANT ! - Informații suplimentare

 • Programul de lucru este în intervalul orar 8,oo – 22,00
 • Pentru serviciile practicate înafara programului, în intervalul orar 22,00 – 8,00 costurile serviciului se măresc cu 100%
 • Programările pentru toate tipurile de servicii se fac cu minim 24 ore înainte
 • Pentru programări în regim de urgență se achita o taxă de urgență de 200 lei.
 • Pentru localitățile aflate în afara orașelor se vor percepe costuri suplimentare de transport în valoare de 1 leu/km. (distanța calculată dus-întors)